Κ Ρ Α Τ Η Σ Ε Ι Σ
Ξενάγηση-Διαδρομές

Το LIMNEON RESORT & SPA σας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσετε οργανωμένες περιηγήσεις στην πόλη και τον ευρύτερο νομό Καστοριάς.

Η πόλη μας είναι ένα ζωντανό μουσείο μιας και μπορεί να σας ταξιδέψει μέσω των μνημείων της σε ταξίδι από τη νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα, με μεγάλη στάση στο Βυζάντιο. Οι περισσότεροι από 70 βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί ναοί, τα αρχοντικά και η νεοκλασική αρχιτεκτονική συντελούν ένα μοναδικό σύνολο τέχνης και πολιτισμού 10 αιώνων.
 
     Οι διαδρομές είναι μελετημένες από έμπειρη αρχαιολόγο/πολιτισμολόγο που σας συνοδεύει καθ' όλη την διάρκεια τις διαδρομής και είναι σίγουρο ότι θα δείτε την Καστοριά με διαφορετικό μάτι!
Οι περιηγήσεις απευθύνονται σε οικογένειες, μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων, γρουπ.
  
     Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στην Reception του ξενοδοχείου ή στείλτε μας ένα e-mail. Σκοπός μας είναι να οργανώσουμε για σας μία αξέχαστη ξενάγηση !
 
 
Προτεινόμενες Διαδρομές
 
Γύρος της λίμνης της Καστοριάς και οι σπάνιες ομορφιές του.
 
Χρόνος: 3 ώρες περίπου
Μεταφορικό μέσο: με αυτοκίνητο ή περιήγηση με τα πόδια ή με ενοικ/να ποδήλατα
Απαραίτητα: φωτογραφική μηχανή
 
Η λίμνη της Καστοριάς είναι στολίδι και μοναδικό τοπίο φυσικής ομορφιάς. Ο γύρος της λίμνης είναι must για τον επισκέπτη της πόλης όχι μόνο για το υπέροχο τοπίο και τα φανταστικά φωτογραφικά πλάνα αλλά και γιατί συνδυάζει τη φυσιολατρική με την πολιτισμική απόλαυση. Κάνουμε στάση στην παλιά πόλη, την ιστορική συνοικία Ντολτσό με τα χαρακτηριστικά αρχοντικά, τα καστοριανά καλντιρίμια και τις διάσπαρτες μεταβυζαντινές εκκλησίες. Η αρχιτεκτονική ποικιλία των αρχοντικών και λαϊκών σπιτιών του 18ου και 19ου αι. είναι απ' τις εντυπωσιακότερες στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή στην παραλία με επόμενη στάση τη Σπηλιά του Δράκου, ένα μοναδικό θέαμα σε σταλαγμίτες και σταλακτίτες ενός πανάρχαιου φυσικού σπηλαίου. Επόμενη στάση είναι η μονή της Μαυριώτισσας, με τις εκπληκτικές αγιογραφίες του 13ου αι. και  το παρεκκλήσι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου του 16ου αι. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής μας συνοδεύουν πελεκάνοι, χήνες, κύκνοι και πάπιες!
   
Η ζωή στο βυζαντινό κάστρο.
 
Χρόνος: περίπου 2 ώρες.
Μεταφορικό μέσο: Περιήγηση με τα πόδια στο κέντρο της πόλης.
Απαραίτητα: άνετα παπούτσια και περιέργεια!
 
Η περιήγηση αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα για όλους όσους θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο και να γνωρίσουν το ιστορικό παρελθόν της Καστροπολιτείας, τη ζωή της πόλης και των κατοίκων της απ' το Βυζάντιο μέχρι τις αρχές του 20ου αι.
Ξεκινώντας από το σημείο όπου βρισκόταν η κεντρική πύλη του διατειχίσματος ακολουθούμε με τη βοήθεια ιστορικού χάρτη μονοπάτια αλλά και κεντρικούς δρόμους, κάνοντας στάσεις σε αρχιτεκτονικά μνημεία και γειτονιές, αναβιώνοντας έτσι το κοσμοπολίτικο πρόσωπο της παλιάς Καστοριάς μέσα από ιστορικές πηγές και μνημεία της.  Η διαδρομή τελειώνει στην βόρεια πύλη του κάστρου, που διατηρείται μέχρι σήμερα.
   
 
Λιμναίος Οικισμός, Δικλητιανούπολη, Αρχαιολογικό Μουσείο.
Λιμναίος Οικισμός, Δικλητιανούπολη, Αρχαιολογικό Μουσείο.
 
Χρόνος: περίπου 2μιση ώρες.
Μεταφορικό μέσο: αυτοκίνητο ή λεωφορείο
Απαραίτητα: ενδιαφέρον για χαμένους πολιτισμούς.
 
Η διαδρομή αυτή μας οδηγεί από τη νεολιθική εποχή στην Κλασική αρχαιότητα. Ξεκινώντας απ' το λιμναίο οικισμό επισκεπτόμαστε το εντυπωσιακό οικομουσείο και μαθαίνουμε για τη ζωή των ανθρώπων σε έναν απ' τους αρχαιότερους λιμναίους οικισμούς στην Ευρώπη. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή των ευρημάτων της ανασκαφής δίπλα στο οικομουσείο θα δούμε από κοντά σκεύη καθημερινής χρήσης και εργαλεία των προϊστορικών κατοίκων της περιοχής και θα μάθουμε πληροφορίες για τη διατροφή, τις ασχολίες και την τεχνογνωσία της νεολιθικής εποχής.
Με το λεωφορείο κατευθυνόμαστε στο Άργος Ορεστικό, στον αρχαιολογικό χώρο της ρωμαϊκής Διοκλητιανούπολης και μαθαίνουμε για την ιστορία του “κοινού των Ορεστών”. Η διαδρομή κλείνει με επίσκεψη στο ολοκαίνουριο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου φιλοξενούνται ευρήματα από τη Διοκλητιανούπολη και άλλες περιοχές του νομού Καστοριάς.